Τσίμπησε η πληρότητα την πρώτη εβδομάδα εκκίνησης της σεζόν


Με ελαφρώς τσιμπημένη πληρότητα έναντι της προηγούμενης περιόδου ξεκίνησε για τα ελληνικά ξενοδοχεία ο Μάρτιος, μήνας έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν.

Η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας διαμορφώθηκε στο 35,4%, με το ίδιο ποσοστό για το σύνολο των μονάδων 12μηνης λειτουργίας να ανέρχεται στο 32,8%. Η μέση τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου την εβδομάδα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου ανήλθε στα 58 ευρώ, αυξημένη κατάτι σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, όπως αυτά αποτυπώνονται στο «Χειμερινό Ξενοδοχειακό Παρατηρητήριο: Εβδομαδιαία Έρευνα για τις Επιδόσεις των Ξενοδοχείων Συνεχούς Λειτουργίας», την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η οποία συμπίπτει με την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, άνοιξε το 85,2% του συνόλου των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας. Ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, με το 93% των ορεινών ξενοδοχείων και το 82,8% των πεδινών να λειτουργούν και να δίνουν το σήμα της εκκίνησης.

Η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία ορεινού όγκου διαμορφώθηκε στο 38,8% έναντι 26,8% την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Το υψηλότερο ποσοστό ως προς την πληρότητα των ορεινών μονάδων 12 λειτουργίας καταγράφηκε την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς με 59.7%. Το αντίστοιχο ποσοστό στα πεδινά ξενοδοχεία ανήλθε στο 36,9% από 34,4% μία εβδομάδα πριν, ενώ στο σύνολο των μονάδων που ήταν ανοιχτές την εβδομάδα από 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου η πληρότητα ξεπέρασε οριακά το 37%, ποσοστό μεγαλύτερο ακόμη και από τις δύο εβδομάδες των εορτών των Χριστουγέννων, όταν η μέση πληρότητα στο peak της είχε διαμορφωθεί στο 32,8%.

Ανοδικά κινήθηκε και η μέση τιμή δωματίου στα 58 ευρώ, ελάχιστα χαμηλότερη από την αντίστοιχη τιμή των εβδομάδων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν είχε ανέλθει στα 62 ευρώ. Η μέση τιμή για τα ορεινού όγκου ξενοδοχεία έφτασε στα 63 ευρώ, ενώ για τα πεδινά διαμορφώθηκε στα 55 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

Resource connection

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ

Γεια σας είμαι η εκδότρια, συντάκτρια και δημοσιογράφος του <a href="https://femens.gr">femens.gr</a>. Ένα ιντερνετικο περιοδικό που μιλάει για όλους και για όλα. Απευθύνεται σε όλους και τους εκφράζει όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Λείπουν χιλιάδες εργατικά χέρια στον ελληνικό τουρισμό

«Η Ελλάδα θέλει να φτάσει φέτος το ρεκόρ της προ κορωνοϊού εποχής στον τουρισμό. Ποιος όμως θα φτιάχνει τα κρεβάτια, θα μαγειρεύει και θα ανακατεύει τα ποτά Στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ λείπουν 50.000 εργαζόμενοι», αναφέρει δημοσίευμα του δημοσιογραφικού δικτύου RedaktionsNetzwerk Deutschland. Το ρεπορτάζ επισημαίνει: «Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις στη Χαλκιδική, την Κρήτη, […]

Read More
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι πέντε περιφέρειες που εισπράττουν τα περισσότερα τουριστικά έσοδα

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, το 2021 το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου ανήλθε στα 9.390,2 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 3.525,9 εκατ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 166,3%, γνωστοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 6.183,9 εκατ. ευρώ ή 143,2%) από αυτή των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά […]

Read More
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι Λειψοί στο top 10 εναλλακτικών προορισμών διεθνώς

Στους δέκα καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς του κόσμου κατατάσσονται οι Λειψοί, σύμφωνα με το Girovagate.com, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά blog της Ιταλίας. Η λίστα είναι η πρώτη που ανακοινώθηκε εφέτος με προτάσεις για όλες τις εποχές του χρόνου με σκοπό την επιστροφή των Ιταλών στα ταξίδια μετά από δύο έτη αυστηρών περιορισμών. «Λειψοί σημαίνει αυθεντική […]

Read More