Τσίμπησε η πληρότητα την πρώτη εβδομάδα εκκίνησης της σεζόν


Με ελαφρώς τσιμπημένη πληρότητα έναντι της προηγούμενης περιόδου ξεκίνησε για τα ελληνικά ξενοδοχεία ο Μάρτιος, μήνας έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν.

Η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας διαμορφώθηκε στο 35,4%, με το ίδιο ποσοστό για το σύνολο των μονάδων 12μηνης λειτουργίας να ανέρχεται στο 32,8%. Η μέση τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου την εβδομάδα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου ανήλθε στα 58 ευρώ, αυξημένη κατάτι σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, όπως αυτά αποτυπώνονται στο «Χειμερινό Ξενοδοχειακό Παρατηρητήριο: Εβδομαδιαία Έρευνα για τις Επιδόσεις των Ξενοδοχείων Συνεχούς Λειτουργίας», την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η οποία συμπίπτει με την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, άνοιξε το 85,2% του συνόλου των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας. Ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, με το 93% των ορεινών ξενοδοχείων και το 82,8% των πεδινών να λειτουργούν και να δίνουν το σήμα της εκκίνησης.

Η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία ορεινού όγκου διαμορφώθηκε στο 38,8% έναντι 26,8% την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Το υψηλότερο ποσοστό ως προς την πληρότητα των ορεινών μονάδων 12 λειτουργίας καταγράφηκε την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς με 59.7%. Το αντίστοιχο ποσοστό στα πεδινά ξενοδοχεία ανήλθε στο 36,9% από 34,4% μία εβδομάδα πριν, ενώ στο σύνολο των μονάδων που ήταν ανοιχτές την εβδομάδα από 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου η πληρότητα ξεπέρασε οριακά το 37%, ποσοστό μεγαλύτερο ακόμη και από τις δύο εβδομάδες των εορτών των Χριστουγέννων, όταν η μέση πληρότητα στο peak της είχε διαμορφωθεί στο 32,8%.

Ανοδικά κινήθηκε και η μέση τιμή δωματίου στα 58 ευρώ, ελάχιστα χαμηλότερη από την αντίστοιχη τιμή των εβδομάδων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν είχε ανέλθει στα 62 ευρώ. Η μέση τιμή για τα ορεινού όγκου ξενοδοχεία έφτασε στα 63 ευρώ, ενώ για τα πεδινά διαμορφώθηκε στα 55 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

Resource connection

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ

Γεια σας είμαι η εκδότρια, συντάκτρια και δημοσιογράφος του <a href="https://femens.gr">femens.gr</a>. Ένα ιντερνετικο περιοδικό που μιλάει για όλους και για όλα. Απευθύνεται σε όλους και τους εκφράζει όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η ενεργειακή κρίση απειλεί τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας κρούει η Ευρωπαϊκή Ενωση Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφέ (HOTREC – European Association of Hotels, Dining places and Cafés in Europe), καλώντας το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβει μέτρα σχετικά με τη μείωση των τιμών στην ενέργεια, προκειμένου […]

Read More
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση Ryanair από το «Ελ. Βενιζέλος»

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση που άφηνε αιχμές κατά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), της Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, και της ελληνικής κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθούν, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair γνωστοποίησε χθες την αποχώρησή της από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Ουσιαστικά η απόφαση της Ryanair αφορά […]

Read More
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, οι πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Συνταξιούχων eΕΦΚΑ (τ. ΟΑΕΕ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos-ghia-sintaksioukhoys-e-efka-prwin-oaee Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Σάββατο 06.08.2022 και ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όσοι υπέβαλαν αίτηση έχουν δικαίωμα […]

Read More