Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας;

υδραυλικούς-Αθήνα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας;

Μερικές φορές καθώς κοιτάζετε ένα φραγμένο σωλήνα αποστράγγισης ή διαρροής, εύχεστε να είχατε φίλους τους υδραυλικούς Αθήνα που θα μπορούσατε να καλέσετε για να ζητήσετε δωρεάν συμβουλές. Τότε θα μπορούσατε να διορθώσετε τα υδραυλικά σας προβλήματα χωρίς να πληρώσετε τίποτα (ή τουλάχιστον όχι όσο ένας υδραυλικός μπορεί να σας χρεώσει για να έρθει και να διαγνώσει ή να διορθώσει το πρόβλημα). Παρόλο που μπορεί να μην έχετε φίλο υδραυλικό, έχετε τους υδραυλικούς 24 ώρες, το οποίο διαθέτει εκατοντάδες υδραυλικούς που μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ λιγότερο από ό,τι θα πληρώνατε κανονικά! Εδώ είναι μερικές υδραυλικές συμβουλές που μας έδωσαν για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας:

1. Μη χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά αποστράγγισης

Πρώτα απ’ όλα, οι υδραυλικοί δεν συνιστούν τη χρήση κανενός τύπου χημικού καθαριστικού αποστράγγισης στους σωλήνες σας. Εάν έχετε ένα φράξιμο, είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε και να το αφαιρέσετε βυθίζοντας ή σπρώχνοντας τον αγωγό.

Τα χημικά καθαριστικά αποστράγγισης θα βλάψουν μόνο τους σωλήνες σας“, δηλώνουν οι ειδικού του 24gr.gr.

Σύμφωνα με το Consumer.org, τα περισσότερα χημικά καθαριστικά αποστράγγισης δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ό,τι λύνουν. Μερικά αντιδρούν με αλουμίνιο και εκπέμπουν ανθυγιεινό αέριο, μπορούν να στερεοποιηθούν μέσα στους σωλήνες και δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ή να αναμιχθούν με άλλα οικιακά καθαριστικά και να προκαλέσουν την έκρηξη του μείγματος από την αποχέτευση. Τα καθαριστικά αποστράγγισης είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορεί να καταστρέψουν τους σωλήνες σας και το σηπτικό σύστημα. Τα καθαριστικά υγρού, αφρού και τζελ μπορούν επίσης να προκαλέσουν βλάβη στους σωλήνες και συνήθως δεν είναι τόσο αποτελεσματικά.

Έχουν ερευνηθεί ορισμένα προϊόντα βιοκαθαριστικών καταναλωτικών αναφορών, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά στον καθαρισμό του φράγματος. Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμο για τη διατήρηση της αποχέτευσης καθαρή μετά την αφαίρεση των βουλωμάτων.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να καθαρίσετε την αποχέτευση; Ακολουθούν οι προτάσεις ενός υδραυλικού:

Ζητήστε από έναν υδραυλικό τον καλύτερο τρόπο για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις μπάνιου

Η νούμερο ένα αιτία απόφραξης του νεροχύτη μπάνιου είναι από οδοντόκρεμα και μακριά μαλλιά. Εάν έχετε ένα φράξιμο στο νεροχύτη ή τη μπανιέρα του μπάνιου, ο υδραυλικός Αθήνα συνιστά να γεμίσετε τη λεκάνη με ζεστό νερό και στη συνέχεια να αποσυνδέσετε την αποχέτευση του νεροχύτη για να (ας ελπίσουμε) ξεπλύνετε τον αγωγό για να καθαρίσετε τους αγωγούς.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε να βυθίσετε στην αποχέτευση, να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι ή να αφαιρέσετε φυσικά το φράξιμο εάν μπορείτε να το φτάσετε.

Αποτρέψτε τα φράγματα αποστράγγισης μπάνιου και μπανιέρας με:

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι αποχετεύσεις του μπάνιου σας είναι ξεμπλοκαρισμένες με τρεχούμενο ζεστό νερό αφού κάνετε ντους ή βουρτσίζετε τα δόντια σας για να βεβαιωθείτε ότι το ζεστό νερό διαλύει τα υδατοδιαλυτά υλικά στην οδοντόκρεμα ή το σαμπουάν σας. Εάν έχετε μακρύτερα μαλλιά, επενδύστε σε ένα σύστημα αποστράγγισης για την μπανιέρα σας, όπως αυτό το TubShroom που πιάνει μακρύτερα μαλλιά και σας επιτρέπει να τα πετάξετε, αντί να τα βγάλετε κάτω από τους σωλήνες όπου μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν φράγματα. Όταν βρίσκεστε στο νεροχύτη του μπάνιου σας, μην ξεπλένετε τρίχες στην αποχέτευση.

Τουαλέτες

Υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που μπορούν να πέσουν μέσα στις αποχετεύσεις: υγρά, φυσικά υπολείμματα και χαρτί υγείας. Οτιδήποτε άλλο είναι πιθανώς πολύ μεγάλο, δεν θα βιοδιασπαστεί και πιθανότατα θα κολλήσει στους σωλήνες. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια βουλωμένη τουαλέτα. Εάν με απόφραξη τουαλέτας δεν απαλλαγείτε από το φράξιμο, ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό Αθήνα.

Αποτρέψτε την απόφραξη τουαλέτας με:

Φροντίστε να ξεπλύνετε μόνο πράγματα που υποτίθεται ότι κατεβαίνουν στην τουαλέτα.

Μην πετάτε στην τουαλέτα

  • Μαλλιά
  • Αποκόμματα νυχιών
  • Προϊόντα γυναικείας υγιεινής
  • Οδοντικό νήμα
  • Μπατονέτες

Και μην τα ξεπλένετε ποτέ κάτω από το νεροχύτη, την μπανιέρα ή την τουαλέτα.

Αποχετεύσεις κουζίνας

Εάν έχετε ένα φράξιμο στην αποχέτευση της κουζίνας σας, οι υδραυλικοί στην Αθήνα συνιστά να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων για να το χαλαρώσετε και να το διώξετε μακριά.

Ρίξτε αρκετά ζεστό νερό κάτω από την αποχέτευση για να μαλακώσετε το φράξιμο, ακολουθώντας με σαπούνι που διαλύει το λίπος. Εάν το φράξιμο εξακολουθεί να μην έχει χαλαρώσει, χρησιμοποιήστε ένα έμβολο κουζίνας και δοκιμάστε να ρίξετε ξανά ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων στους σωλήνες.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βάζετε ένα αφρώδες μείγμα ίσων μερών μαγειρικής σόδας και ξύδι στους σωλήνες για να παρέχετε έναν φυσικό τρόπο για να απαλλαγείτε από τα φράγματα και να μην καταστρέψετε τους σωλήνες.

Αποτρέψτε τα φράγματα αποστράγγισης κουζίνας με:

Μπορείτε να αποτρέψετε τα φράγματα αποστράγγισης της κουζίνας διατηρώντας τα λίπη μακριά από τους σωλήνες. Τα λίπη μπορεί να κατέβουν στον σωλήνα ζεστά και σε υγρή κατάσταση, αλλά θα στερεοποιηθεί σε μάζα καθώς κρυώνει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φράγματα. Είναι καλύτερο να βάζετε το λίπος σε ένα βάζο που μπορείτε να πετάξετε αφού στερεοποιηθεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο συρμάτινου πλέγματος πάνω από την αποχέτευση της κουζίνας σας για να κρατήσετε τα τρόφιμα που προκαλούν φραγμό στους αγωγούς.

Οι υδραυλικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμό των φραγμένων αποχετεύσεων είναι με μηχανικά μέσα (φίδι υδραυλικού) και λίγο ζεστό νερό. Μείνετε μακριά από χημικά καθαριστικά, καθώς μπορούν να βλάψουν τους σωλήνες σας και να είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ζητήστε από τους υδραυλικούς Αθήνα τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού των αποχετεύσεων

Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή φραγμένων αποχετεύσεων είναι πρώτα να μην ρίχνετε τίποτα στον αγωγό που δεν πρέπει να είναι εκεί. Δεύτερον, φροντίστε να τρέχετε ζεστό νερό μετά το πλύσιμο για την απομάκρυνση οτιδήποτε από την αποχέτευση για να αποφύγετε τη συσσώρευση φραγμών ώστε να δώστε στα υπολείμματα, την οδοντόκρεμα ή το σαπούνι την ευκαιρία να φύγει από τους σωλήνες σας.

Φυσικά, εάν καμία από αυτές τις συμβουλές δεν λειτουργεί για να απαλλαγείτε από τα φράγματα αποστράγγισης, θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό. Εάν έχετε μηνιαίο, ή ετήσιο συμβόλαιο για το σπίτι, είστε τυχεροί. Αντί για τις συνηθισμένες τιμές για τη διάγνωση και την επιδιόρθωση υδραυλικών προβλημάτων, πληρώνετε μόνο ένα μικρό τέλος κλήσης υπηρεσίας. Αυτό το κατ’ αποκοπή τέλος κλήσης υπηρεσιών καλύπτει τη διάγνωση και την επισκευή ή αντικατάσταση εάν το πρόβλημα προκαλείται από φυσιολογική φθορά.

Μάθετε περισσότερα για το τι άλλο μπορείτε να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, ζητήστε μια δωρεάν εξατομικευμένη προσφορά για το σπίτι σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικούς Αθήνα:

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ

Γεια σας είμαι η εκδότρια, συντάκτρια και δημοσιογράφος του <a href="https://femens.gr">femens.gr</a>. Ένα ιντερνετικο περιοδικό που μιλάει για όλους και για όλα. Απευθύνεται σε όλους και τους εκφράζει όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ti-na-kanete-an-spasi-enas-solinas
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

Τι να κάνετε αν σπάσει ένας σωλήνας;

Η αντιμετώπιση κάθε είδους υδραυλικού προβλήματος είναι αγχωτική αν δεν σας βοηθήσει η Αποφράξεις Αντωνίου, αλλά αυτά τα προβλήματα είναι ακόμη χειρότερα όταν πρέπει να λάβετε γρήγορες αποφάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα οικονομικά σας και το μέλλον του σπιτιού σας. Δυστυχώς, αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού, όταν […]

Read More