10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα επαναμόλυνσης με την Ομικρον


Συγκριτικά στοιχεία για τη σοβαρότητα της νόσησης σε ασθενείς με στελέχη Όμικρον, Βήτα και Δέλτα παρέχουν οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σε σημερινή τους έκθεση αναφέρουν πως προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι λοιμώξεις με το στέλεχος Όμικρον έχουν λιγότερο σοβαρή κλινική εικόνα από τη Δέλτα, αλλά δεκαπλάσια πιθανότητα επαναμόλυνσης.

Οι επιστήμονες παρουσιάζουν μία σειρά από μελέτες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, διευκρινίζοντας, πάντως, πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει μια πλήρης εκτίμηση της σοβαρότητας.

Όπως αναφέρουν, τα αρχικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική, που δεν έχουν πλήρως αναλυθεί, δείχνουν ότι -παρά τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, κατά τη διάρκεια του κύματος Όμικρον- τα ποσοστά εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν χαμηλότερα (4,9%) σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα (18,9% με Βήτα, 13,7% με Δέλτα).

Λιγότεροι ασθενείς με Όμικρον είχαν σοβαρή νόσο (28,8%), σε σύγκριση με τα κύματα Βήτα (60,1%) και Δέλτα (66,8%). Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη ότι το 73% του ενήλικου πληθυσμού στην περιοχή είχε ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό πριν από την κυριαρχία της Όμικρον. Ο τρόπος αποτύπωσης των στοιχείων – σημειώνουν οι ειδικοί του ECDC- δεν ευνοεί την πλήρη αξιολόγηση του φαινομένου.

Επικαλούμενοι αναφορά του Βρετανικού Οργανισμού Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) τονίζουν πως τα άτομα που έχουν μολυνθεί από Όμικρον έχουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο να επισκεφθούν ή να εισαχθούν στο νοσοκομείο, από τα άτομα με μόλυνση από το στέλεχος Δέλτα.

Βρήκαν, επίσης, 65% χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας για ασθενείς με Όμικρον που είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου και μειωμένο κίνδυνο κατά 81% για όσους είχαν λάβει τρεις δόσεις, σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Supply hyperlink

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ

Γεια σας είμαι η εκδότρια, συντάκτρια και δημοσιογράφος του <a href="https://femens.gr">femens.gr</a>. Ένα ιντερνετικο περιοδικό που μιλάει για όλους και για όλα. Απευθύνεται σε όλους και τους εκφράζει όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΟΣΜΟΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας) Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής […]

Read More
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ξεχνούν οι επιβάτες μέσα στα οχήματα της Uber

Τι κάνει ένα εξάρτημα σκούπας ή μια καφέ χελώνα σε ένα ταξί Περιμένουν να βρεθούν γιατί κάποιος επιβάτης απλώς τα… ξέχασε. Πέραν των συνηθισμένων απολεσθέντων που είναι ένα κινητό τηλέφωνο ή μια ταυτότητα, τα UberTaxi έχουν «φιλοξενήσει» μεγάλη γκάμα ξεχασμένων αντικειμένων, όπως καταγράφονται στον ετήσιο δείκτη Shed & Observed, που δημοσίευσε η Uber. Η Uber […]

Read More
ΚΟΣΜΟΣ

Στοπ στη μουσική μετά τις 23:00 και σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Άλλος ένας δήμος του παραλιακού μετώπου παίρνει αυστηρά μέτρα κατά της ηχορρύπανσης τις βραδινές ώρες, που προκύπτει κυρίως από καταστήματα εστίασης, ώστε να προστατεύσει τους κατοίκους. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και μετά τη σχετική εισήγηση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας της πόλης για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες […]

Read More