10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα επαναμόλυνσης με την Ομικρον


Συγκριτικά στοιχεία για τη σοβαρότητα της νόσησης σε ασθενείς με στελέχη Όμικρον, Βήτα και Δέλτα παρέχουν οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σε σημερινή τους έκθεση αναφέρουν πως προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι λοιμώξεις με το στέλεχος Όμικρον έχουν λιγότερο σοβαρή κλινική εικόνα από τη Δέλτα, αλλά δεκαπλάσια πιθανότητα επαναμόλυνσης.

Οι επιστήμονες παρουσιάζουν μία σειρά από μελέτες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, διευκρινίζοντας, πάντως, πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει μια πλήρης εκτίμηση της σοβαρότητας.

Όπως αναφέρουν, τα αρχικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική, που δεν έχουν πλήρως αναλυθεί, δείχνουν ότι -παρά τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, κατά τη διάρκεια του κύματος Όμικρον- τα ποσοστά εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν χαμηλότερα (4,9%) σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα (18,9% με Βήτα, 13,7% με Δέλτα).

Λιγότεροι ασθενείς με Όμικρον είχαν σοβαρή νόσο (28,8%), σε σύγκριση με τα κύματα Βήτα (60,1%) και Δέλτα (66,8%). Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη ότι το 73% του ενήλικου πληθυσμού στην περιοχή είχε ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό πριν από την κυριαρχία της Όμικρον. Ο τρόπος αποτύπωσης των στοιχείων – σημειώνουν οι ειδικοί του ECDC- δεν ευνοεί την πλήρη αξιολόγηση του φαινομένου.

Επικαλούμενοι αναφορά του Βρετανικού Οργανισμού Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) τονίζουν πως τα άτομα που έχουν μολυνθεί από Όμικρον έχουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο να επισκεφθούν ή να εισαχθούν στο νοσοκομείο, από τα άτομα με μόλυνση από το στέλεχος Δέλτα.

Βρήκαν, επίσης, 65% χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας για ασθενείς με Όμικρον που είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου και μειωμένο κίνδυνο κατά 81% για όσους είχαν λάβει τρεις δόσεις, σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Supply hyperlink

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ

Γεια σας είμαι η εκδότρια, συντάκτρια και δημοσιογράφος του <a href="https://femens.gr">femens.gr</a>. Ένα ιντερνετικο περιοδικό που μιλάει για όλους και για όλα. Απευθύνεται σε όλους και τους εκφράζει όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΟΣΜΟΣ

Η τρίτη δόση εμβολίου εξουδετερώνει την Ομικρον

Η τρίτη δόση του εμβολίου φαίνεται να διευρύνει την απόκριση και να εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον, τονίζει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος. Οπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος: «Τι μας απασχολεί κυρίως με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον, […]

Read More
ΚΟΣΜΟΣ

Μου είπαν ότι τα διδυμάκια μου θα πέθαιναν στον τοκετό

Αγαπητοί φίλοι, Στο Euro2working day.gr θέλουμε η επικοινωνία μας να είναι αυτή που έχετε επιλέξει. Σεβόμενοι τις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία* αλλά και με γνώμονα τη συνεχή προσπάθεια για παροχή των βέλτιστων δυνατών υπηρεσιών, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των ενημερώσεων που λαμβάνετε και μπορείτε να τις αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Μείνετε μαζί μαςΟρίστε εδώ τον […]

Read More
ΚΟΣΜΟΣ

Απάτη με πωλήσεις άρρωστων κουταβιών εξιχνίασε η ΕΛΑΣ

Θύματα απάτης έπεσαν φιλόζωοι που επέλεξαν να αγοράσουν κουτάβια από εταιρεία που είχε αναρτήσει σχετικές αγγελίες στο Διαδίκτυο. Λίγο καιρό αφού αποκτήθηκαν από τους νέους τους ιδιοκτήτες, τα τετράποδα ξεψύχησαν λόγω ασθενειών που έφεραν κατά την αγορά τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, και, παρά την εγγύηση αντικατάστασης που είχαν εξασφαλίσει οι αγοραστές από την επιχείρηση, […]

Read More