Αναζήτηση


Δελτία Τύπου

 


 


Forum

Είστε νέος χρήστης του Forum; Κάντε εγγραφή εδώ.

Αν έχετε κάνει ήδη εγγραφή, πατήστε
εδώ για να εισέλθετε.

Forum

HomeHomeΕπιχειρηματικότ...Επιχειρηματικότ...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια ΚαριέραςΕμπόδια Καριέρας
Previous
 
Next
New Post
4/4/2011 8:11 AM
 
Έχετε αντιμετωπίσει εμπόδια στη καριέρα σας; Αν ναι, πως τα αντιμετωπίσατε;
New Post
10/5/2011 7:23 AM
 

Τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα είναι πολλά και ποικίλα. Τα κρατώ όμως και στην μνήμη μου και στην καθημερινότητά μου ως εφόδια που μου δίνουν δύναμη και όρεξη να ξεπερνώ αντιξοότητες και να βελτιώνω και την προσωπική μου πορεία, κυρίως όμως την πορεία της εταιρείας μου. Όσοι ασχολούμαστε με οικογενειακές επιχειρήσεις έχουμε τρεις σημαντικές προκλήσεις : Πρώτον να αποδείξουμε στην οικογένειά μας ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που έχουμε αναλάβει, δεύτερον να αποδείξουμε στα στελέχη και στους εργαζόμενους ότι δεν είμαστε απλώς τα παιδιά των γονιών μας αλλά μόνοι μας στεκόμαστε στα πόδια μας και μπορούμε να ασκήσουμε διοίκηση ή με ότι ασχολείται ο καθένας και τρίτον οι σχέσεις με τους εκτός εταιρείας όπου οφείλεις να στηριχθείς στις δυνάμεις σου και να αποδείξεις ότι αξίζεις όχι λόγω ονόματος εταιρείας ή κληρονομικότητας αλλά λόγω ικανοτήτων. Με λίγα λόγια όλοι από την αρχή μας βλέπουν με μισό μάτι αλλά αυτό είναι ίσως και η μεγαλύτερη πρόκληση.

New Post
5/30/2012 7:12 AM
 
portal wrote:
Έχετε αντιμετωπίσει εμπόδια στη καριέρα σας; Αν ναι, πως τα αντιμετωπίσατε;

 

Προβλήματα αντιμετώπισα τα πρώτα 1-2 χρόνια της καριέρας μου. Οι άνδρες συνάδελφοι μου δε μπορούσαν να διανοηθούν ότι μία γυναίκα θα τους πρότεινε ανταλλακτικά για τα μηχανήματα τους.

Κατέβαλα προσπάθειες με πλήρη γνώση των αντικειμένων να πείσω ότι γνωρίζω τις τεχνικές λεπτομέρειες που προκαλούσαν ξαφνιάσματα και στο τέλος θαυμασμό. Η εξειδίκευση με επαγγέλματα παραδοσιακά ανδροκρατούμενα, η μόρφωση, οι κατάλληλες σπουδές και η στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον, έχουν κάνει ελκυστικά όλα τα επαγγέλματα και σήμερα οι γυναίκες δραστηριοποιούνται σε ευρύτερο φάσμα.

New Post
5/30/2012 7:15 AM
 
  • Υπάρχει άνιση κατανομή των οικογενειακών υποχρεώσεων και ευθυνών, καθώς και έλλειψη κοινωνικών υποδομών στήριξης της οικογένειας μίας επιχειρηματία. Αντιμετωπίστηκα με δυσπιστία, καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης. Γενικά η γυναικεία εργασία διέπεται από προκαταλήψεις και ιδεολογήματα, τα οποία επηρεάζουν το εργασιακό περιβάλλον, με αρνητικές για την ίδια συνέπειες.
  • Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισα και που ανέτρεψε κάθε μου ισορροπία - επαγγελματική, οικογενειακή, υγείας – ήταν η άδικη έξωση που υπέστη υπομίσθωση νόμιμης. Παρότι η μίσθωση ήταν νόμιμη. Θα πρέπει όλοι και όλες να μάθουν ότι η υπομίσθωση (νόμιμη) αφήνει τελείως απροστάτευτο το μισθωτή και είναι ανύπαρκτος για τον ιδιοκτήτη χώρου. Όταν σε περίπτωση κακοπιστίας του εκμισθωτή γίνεται έξωση, κανένας νόμος, κανένα συμβόλαιο δεν προστατεύει το νόμιμο και τυπικό εκμισθωτή (εμένα), ούτε τηρούνται χρονικά περιθώρια ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ. Εύχομαι κανείς να μη βρεθεί στη θέση τη δική μου, διότι τότε καταλαβαίνεις ότι είσαι μόνη, απροστάτευτη, χάνεις κάθε αυτοπεποίθηση και κουράγιο.
  • Προκαλεί το θαυμασμό μου κάθε γυναίκα που παλεύει για την επιχείρησή της, την οικογένειά της και γενικότερα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων όπως η ανεργία, η εκπαίδευση, η φτώχια, τα ναρκωτικά κ.ά.
New Post
5/31/2012 4:57 AM
 
Στην περίπτωσή μου τα περισσότερα εμπόδια είχαν να κάνουν με την εύρεση χρηματοδότησης για την επιχείρηση και με σημαντικές δυσκολίες στην αναζήτηση και υλοποίθηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων λόγω της γραφειοκρατίας που συνεπάγονται. Για τη χρηματοδότηση αξιοποίησα το πρόγραμμα jeremie μέσω τράπεζας. 
Previous
 
Next
HomeHomeΕπιχειρηματικότ...Επιχειρηματικότ...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια ΚαριέραςΕμπόδια Καριέρας