Αναζήτηση


Δελτία Τύπου

 


 


Forum

Είστε νέος χρήστης του Forum; Κάντε εγγραφή εδώ.

Αν έχετε κάνει ήδη εγγραφή, πατήστε
εδώ για να εισέλθετε.

Forum

HomeHomeΕπιχειρηματικότ...Επιχειρηματικότ...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια ΚαριέραςΕμπόδια Καριέρας
Previous
 
Next
New Post
8/8/2012 4:10 AM
 
Ως άνθρωπος με επιμονή και αισιόδοξος, θεωρώ βασικότερο να υπάρχει στόχος και όραμα για την επαγγελματική επιτυχία. Όσον αφορά τις δυσκολίες στο ενδιάμεσο, αυτές κάνουν τη διαδρομή ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Στον δικό μου επαγγελματικό χώρο που είναι σαφώς ανδροκρατούμενος, η επιβίωση μιας γυναίκας είναι δύσκολη. Εφόδια για την επιτυχία είναι η σωστή γνώση του αντικειμένου, η διαρκής κατάρτιση και η ενημέρωση. Θεωρώ ότι η ευελιξία και η διορατικότητα, τα οποία είναι αμιγώς γυναικεία προνόμια, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι.
New Post
8/8/2012 6:31 AM
 

Πιστεύω ότι στον κλάδο των συμβούλων οι γυναίκες που ασχολούνται, εκτός
από λίγες, έχουν συνήθως εξειδίκευση στην εκπαίδευση στελεχών. Ο κόσμος
έχει συνηθίσει τη γυναίκα στο ρόλο της «δασκάλας», αλλά όχι σε πιο δυναμικούς ρόλους.

Πιστεύω ότι μια γυναίκα σύμβουλος πρέπει να κοπιάσει να πείσει τους πελάτες για
 τις δεξιότητες της. Είναι επίσης δύσκολο να οριοθετήσει το χρόνο της, σε σχέση με
την οικογένεια. Μόλις αρνηθεί μία γυναίκα ένα ραντεβού σε παράλογη ώρα, ο
πελάτης συνήθως θεωρεί ότι αδυνατεί να βρεθεί π.χ. στις 10 το βράδυ γιατί «είσαι
γυναίκα, έχεις παιδιά και οικογένεια», ενώ η άρνηση προέρχεται από το γεγονός ότι
«είσαι άνθρωπος και επιθυμείς να έχεις προσωπικό χρόνο».

New Post
8/8/2012 6:51 AM
 

 Οι δυσκολίες στην αρχή ήταν πολλές και τα εμπόδια ακόμη περισσότερα όχι μόνο γιατί ο χώρος ήταν άγνωστος σε εμένα αλλά και γιατί κυριαρχείται από άνδρες. Ωστόσο, η πρόκληση ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Άνδρες πελάτες – άνδρες προμηθευτές – άνδρες συνάδελφοι: λόγω του φύλου μου αλλά και του νεαρού της ηλικίας μου, όλοι τους αρχικά διακατέχονταν από μια επιφυλακτικότητα, όμως με σκληρή δουλειά, συνέπεια και υπευθυνότητα κατάφερα να δημιουργήσω μία μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι σ’ ένα περιβάλλον απόλυτα ανδροκρατούμενο και η άνεση που έχω πλέον μαζί τους μου δίνει και το προνόμιο της μοναδικότητας.

Δεν φοβήθηκα ποτέ την δουλειά και πίστεψα στις δυνάμεις μου.

Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει αλλάξει. Η παραδοσιακή αντίληψη των ρόλων και επαγγελμάτων έχει πλέον ανατραπεί. Η αλλαγή νοοτροπίας των τελευταίων ετών με την βοήθεια μέτρων πολιτικής, περιόρισε τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές απέναντι σε αποστεωμένα ανδροκρατικά πρότυπα.

Πιστεύω ότι θα πρέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι αρμόδιοι φορείς να επιταχύνουν τα προγράμματα για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη δυναμικών εξελίξιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων από γυναίκες.

Πιστεύω όμως ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται αγωγή του πολίτη που είναι καθήκον του εκπαιδευτικού συστήματος. Η εκπαίδευση πρέπει να συμβάλλει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

New Post
8/8/2012 6:58 AM
 

Τα εμπόδια που συνάντησα στην καριέρα μου , είχαν σχέση με την δυσπιστία των ανδρών απέναντί μου. Στην αρχή ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος χώρος και χρειάστηκε χρόνος και κόπος, για να αποδείξω ότι ήμουν εκεί γιατί το ήθελα πολύ και γιατί είχα σκοπό να μείνω.

Σήμερα πιστεύω πως είναι σχετικά ευκολότερα  γιατί ούτως ή άλλως οι γυναίκες δραστηριοποιούνται σε πολλούς ανδροκρατούμενους χώρους και δεν είναι πια τόσο παράξενο. Από την άλλη λειτουργεί θετικά για τις νέες γυναίκες το ότι αυτές που προηγήθηκαν  τα κατάφεραν πολύ καλά.

Previous
 
Next
HomeHomeΕπιχειρηματικότ...Επιχειρηματικότ...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια Καριέρα...Εμπόδια ΚαριέραςΕμπόδια Καριέρας