Αναζήτηση


Δελτία Τύπου

 


 


Forum

Είστε νέος χρήστης του Forum; Κάντε εγγραφή εδώ.

Αν έχετε κάνει ήδη εγγραφή, πατήστε
εδώ για να εισέλθετε.

Forum

HomeHomeΣυμφιλίωση Οικο...Συμφιλίωση Οικο...Συμφιλίωση Οικο...Συμφιλίωση Οικο...Καριέρα - Νοικοκυριό - Οικογένεια: Βρίσκετε ισορροπία μεταξύ αυτών; Αν ναι με ποιο τρόπο;Καριέρα - Νοικοκυριό - Οικογένεια: Βρίσκετε ισορροπία μεταξύ αυτών; Αν ναι με ποιο τρόπο;
Previous
 
Next
New Post
4/4/2011 7:57 AM
 
Καριέρα - Νοικοκυριό - Οικογένεια: Βρίσκετε ισορροπία μεταξύ αυτών; Αν ναι με ποιο τρόπο;
New Post
10/5/2011 7:10 AM
 

Είμαι 40 ετών, εργαζόμενη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, σε έναν πολύ δυναμικό και ανταγωνιστικό κλάδο, το ίδιο και ο σύζυγός μου. Οι ώρες που αφιερώνουμε στην εργασία μας δεν είναι ποτέ το τυπικό οκτάωρο. Πολλές φορές, συναντήσεις και συμβούλια στην εργασία, μας αναγκάζουν να επιστρέφουμε σπίτι από το πρωί στις 9:00, στις επτά και οκτώ το βράδυ. Τα παιδιά μας πάνε σε παιδικό σταθμό, οποίος κλείνει στις 4 το απόγευμα και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από το χώρο εργασίας μας. Πολλές φορές, εγώ και ο σύζυγός μου βρισκόμαστε σε απόγνωση. Δεν υπάρχει κανείς να κρατήσει τα παιδιά τις ώρες που απουσιάζουμε. Δοκιμάσαμε να προσλάβουμε κάποιες κυρίες, οι οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες ή δεν μπορούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τις ώρες που τις χρειαζόμαστε. Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψω την εργασία μου και να ψάξω για άλλη- αν τα καταφέρω να βρω στην ηλικία μου και με δύο ανήλικα παιδιά- με μειωμένο ωράριο εργασίας. Και αναρωτιέμαι: Δεν θα μπορούσαν, στη χώρα μας να υπάρξουν παιδικοί σταθμοί ή/ και κέντρα φροντίδας παιδιών που να λειτουργούν μέχρι αργά το απόγευμα? Οι συνθήκες εργασίας έχουν αλλάξει και δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης, κάπου διάβασα ότι σε πολλά κράτη της Ε.Ε. λειτουργούν παιδικοί/ βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσα στο χώρο των επιχειρήσεων. Γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στη χώρα μας? Οι επιχειρήσεις χρειάζονται οικονομικά κίνητρα ή απλά ένα ευαισθητοποιημένο Κράτος που θα τους το επιβάλλει?

New Post
5/25/2012 4:22 AM
 

Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Οι πιο πολλοί επιστρατεύουν παππούδες και γιαγιάδες και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, προσλαμβάνουν κάποιον για τη φύλαξη του παιδιού, εν όσω λείπουν. Υπάρχουν,  όμως, και εκείνοι -και είναι πάρα πολλοί-  που δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες. Αναγκαστικά κάποιος θα εγκαταλείψει την εργασία του. Οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι ελάχιστοι, σχετικά με τις υπάρχουσες ανάγκες. Πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας για πολλαπλασιασμό των Δημόσιων Παιδικών Σταθμών, θα πρέπει να εξετάσουμε και προτάσεις, όπως την υποχρέωση μεγάλων επιχειρήσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για τη δημιουργία, εντός των εγκαταστάσεών τους, Κέντρων Φύλαξης Παιδιών των εργαζομένων, που δεν έχουν άλλες δυνατότητες, ή την περαιτέρω δραστηριοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη δημιουργία ομάδων στήριξης απόρων οικογενειών ή υπηρεσιών φύλαξης παιδιών στο σπίτι.

New Post
5/25/2012 4:34 AM
 

Δυστυχώς έχει εφευρεθεί μέχρι και ειδικός όρος για τις περιπτώσεις αυτές. Μιλάμε, πλέον, για τα «ορφανά της καριέρας». Πρόκειται για παιδιά, οι γονείς των οποίων απουσιάζουν τόσες πολλές ώρες από το σπίτι λόγω των εργασιακών τους υποχρεώσεων, ώστε, πρακτικά, μεγαλώνουν μόνα τους, σαν να ήταν ορφανά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις. Είναι πάρα πολλές και γίνονται διαρκώς περισσότερες. H Πολιτεία κάνει κάτι γι’ αυτό; Όχι. Και μάλιστα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αντί να δημιουργεί προϋποθέσεις για να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος των εργαζομένων γονέων, περικόπτονται ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξάνονται τα ωράρια εργασίας, επιμηκύνεται ο εργασιακός χρόνος και τους αφήνονται εντελώς απροστάτευτοι έναντι της εργοδοσίας. Όσο πιο «πολύτιμη» γίνεται η εργασία σε ένα κόσμο αυξανόμενης ανεργίας, τόσο ο ποιοτικός χρόνος των γονέων με τα παιδιά τους μειώνεται. Και η Πολιτεία, ενδιαφέρεται, μόνον, για τις λογιστικές και οικονομικές πλευρές των ζητημάτων και αδιαφορεί, για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

New Post
5/30/2012 6:00 AM
 

Τα ωράρια εργασίας και οι μορφές απασχόλησης είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την προώθηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία και οικονομία. Η χαμηλή ελκυστικότητα της μερικής απασχόλησης στη χώρα μας, τα άκαμπτα και παρατεταμένα ωράρια εργασίας αποτελούν σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες για την ευρύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αμειβόμενη απασχόληση. Προφανώς, η μερική απασχόληση απαιτεί έλεγχο, τήρηση των κανόνων και των εξατομικευμένων ωραρίων εργασίας, συλλογική διαπραγμάτευση και λειτουργία, μέσα σε ένα πλαίσιο συμφωνημένο με τα συνδικάτα. Αυτές, όμως, οι ρυθμίσεις θα δώσουν νέες ευκαιρίες για την εργασία των γυναικών. Και βεβαίως, άλλες θα είναι οι πολιτικές για τις άνεργες γυναίκες απόφοιτες δημοτικού, πάνω των 45 ετών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη, και άλλες για τις γυναίκες 30 ετών που ζουν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Previous
 
Next
HomeHomeΣυμφιλίωση Οικο...Συμφιλίωση Οικο...Συμφιλίωση Οικο...Συμφιλίωση Οικο...Καριέρα - Νοικοκυριό - Οικογένεια: Βρίσκετε ισορροπία μεταξύ αυτών; Αν ναι με ποιο τρόπο;Καριέρα - Νοικοκυριό - Οικογένεια: Βρίσκετε ισορροπία μεταξύ αυτών; Αν ναι με ποιο τρόπο;